Teškoće čitanja i pisanja

Opširnije o teškoćama čitanja i pisanja

poteskoce u citanju i pisanjuPojam specifični poremećaji u čitanju obuhvaća odstupanja koja djetetu stvaraju ozbiljne teškoće u ovladavanju čitanja bez obzira na dovoljni stupanj intelektualnog i govornog razvoja, normalan vid i sluh, te optimalne uvijete redovnog podučavanja. Greške u čitanju su kod disleksičnog djeteta mnogobrojne i stalno prisutne.

Pod "specifičnim poremećajima u pisanju" podrazumijeva se stabilna nesposobnost djeteta da svlada vještinu pisanja (prema pravopisnim načelima određenog jezika), koja se ispoljava u mnogobrojnim, trajnim i tipičnim greškama. Teškoće, odnosno greške, nisu povezane s neznanjem pravopisa i trajno su prisutne bez obzira na dovoljan stupanj intelektualnog i govorng razvoja, normalno stanje osjetila, sluha i vida te redovno školovanje.
Vaš logoped u Novom Zagrebu

Logoped u zagrebu
Novi Zagreb ima svog logopeda koji obavlja logopedsku dijagnostiku, logopedske vježbe i besplatna logopedska savjetovanja svake prve subote u mjesecu. Pomoć logopeda Vam je dostupna kako bi riješili probleme Vaše djece. Kontaktirajte nas.